'De Jong zorgt voor wrevel bij Ajax': ''Iedereen wil zo'n transfer maken''

( 0 reacties)
'De Jong zorgt voor wrevel bij Ajax': ''Iedereen wil zo'n transfer maken''

Willem Vissers weet het zeker: de aanstaande miljoenentransfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona heeft voor wrevel gezorgd binnen de selectie van Ajax. De Volkskrant-journalist ziet gelijkenissen met het Ajax van eind jaren negentig en het nationale volleybalteam. 

"Jullie waren kampioen in 1998, toen gingen Frank en jij zitten kloten (de twee spanden een arbitragezaak aan tegen Ajax om een transfer naar FC Barcelona af te dwingen, red.). Daarna is dat hele team uit elkaar gevallen", zegt Vissers bij Natafelen tegen Frank de Boer.

"Misschien is Frenkie nu wel vrij in zijn hoofd, maar er zijn ook nog ploeggenoten", doelt Vissers op de mogelijke wrijving binnenskamers. "Ik ben ooit met het volleybalteam mee geweest. Die jongens hadden de afspraak gemaakt: niemand van dit team gaat naar het buitenland, we blijven tot aan de Olympische Spelen in Barcelona (in 1992, red.) bij elkaar. En toen ging er één naar München en één naar Italië, die jongens werden met de nek aangekeken door de rest. Opeens ging het over BMW's en grote huizen in de kleedkamer."

En volgens Vissers gaat het ook zo bij Ajax. "Iedereen wil de transfer maken die Frenkie de Jong gaat maken. Hakim Ziyech wil zo'n transfer maken, Matthijs de Ligt wil zo'n transfer maken. En De Jong heeft hem al, Sinterklaas is al bij hem langs geweest", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!