Bosz eerlijk: ''Daar heb ik helemaal geen bijdrage aan gehad''

( 0 reacties)
Bosz eerlijk: ''Daar heb ik helemaal geen bijdrage aan gehad''

Peter Bosz is van mening dat hij geen enkele rol heeft gespeeld in het huidige succes van Ajax in de Champions League. Dat zegt de oefenmeester van Bayer Leverkusen in Bij Andy in de Auto

"Daar heb ik helemaal geen bijdrage in gehad", stelt Bosz. Ook voor het doorbreken van Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg wil de oefenmeester geen erkenning. "Maar dat doe ik eigenlijk ook niet eens". Ik ken die jongens ook niet heel goed", erkent de 55-jarige trainer.

"Ik krijg op een gegeven moment van Marc Overmars te horen: er is een jongen, die heet Matthijs de Ligt, is zestien jaar en is een centrale verdediger", vertelt Bosz. "Dan is mijn eerste gedachte: dat kan nooit, iemand van zestien die centrale verdediger is en bij Ajax 1 mag meetrainen. Maar toen hij een week had meegetraind, zei ik tegen Marc: doe maar niet meer terug."

Ook Dolberg diende zich op voorspraak van Overmars aan bij het eerste elftal van Ajax. "Overmars zei: dat is een jongen uit de A-jeugd, hij is lang geblesseerd geweest, maar neem ze maar mee. Dat is niet mijn verdienste, dat zijn gewoon goede voetballers. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat die jongens kunnen ballen", besluit Bosz. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›