Ten Hag dreef GAE-bestuur tot wanhoop: ''Ze werden gestoord van hem''

( 0 reacties)
Ten Hag dreef GAE-bestuur tot wanhoop: ''Ze werden gestoord van hem''

Erik ten Hag was in zijn eerste maanden bij Go Ahead Eagles allesbehalve geliefd bij het bestuur van de club. De huidige Ajax-coach manifesteerde zich als een ware 'controlfreak' en hechte grote waarde aan de kleinste details.

"De organisatie werd in het begin gek van Erik ten Hag", vertelt voorzitter Erwin Mulder bij RTV Oost. "Ik kreeg een lijstje. Daar stond in dat het ballenrek iets meer met een afschot moest. De dug-outs moesten een paar meter verplaatst worden, er moesten vakken op het trainingsveld komen, hij wilde ramen in zijn kantoor. En er zijn ook nog dertig veldbedjes gesponsord, want de jongens moesten meer trainen."

"Allemaal dat soort kleine dingen", vertelt Mulder. "De eerste drie maanden werd de Go Ahead-organisatie er gestoord van. Zijn bijnaam was De Kleine Generaal. Maar toen het begon te werken en toen er een topsport klimaat ontstond, werd iedereen enthousiast. Tot op de dag van vandaag is er geen betere trainer meer geweest dan Ten Hag, als je het medewerkers en supporters vraagt."

In de tijd dat Erik ten Hag hoofdtrainer was bij de Deventenaren, was Marc Overmars in het Adelaarshorst actief als technisch directeur. Volgens Mulder is het dan ook geen toeval dat Ten Hag en Overmars bij Ajax opnieuw samenwerken. "Dat Marc een keer naar een grotere club zou gaan, lag wel voor de hand. Hij is natuurlijk ook oud-speler van Ajax. En ik wist dat Marc heel erg gecharmeerd was van Erik ten Hag, dus voor mij kwam het niet echt als een verrassing", stelt Mulder.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›