De Jong geïrriteerd: ''Hij is er niet om de regels te maken''

( 0 reacties)
De Jong geïrriteerd: ''Hij is er niet om de regels te maken''

Frenkie de Jong heeft zich zaterdagavond geërgerd aan een opmerking van scheidsrechter Dennis Higler. De leidsman zou gezegd hebben dat hij niet floot voor een overtreding, omdat De Jong 'dan maar sneller moest spelen'. 

"Ik vind dat de scheidsrechter goed floot, maar op het moment dat ik neer wordt gehaald zegt hij: dan moet je maar sneller spelen. Dat vind ik raar, de scheidsrechter is er niet om de regels te maken", aldus De Jong in gesprek met VTBL. "Hij moet gewoon fluiten als het een overtreding is. Dat irriteert me dan wel."

"Ik dribbelde met de bal, werd onderuitgehaald, stond weer op en toen zei hij dat ik sneller moest spelen. Hij is er niet voor om te vertellen hoe ik moet voetballen", vervolgt De Jong. "Ik hoef niet meer in bescherming genomen te worden, maar de manier waarop ik speel is niet het pakkie-an van de scheidsrechter."

"Wat ik van het spel van Groningen vond? Dat was prima", reageert De Jong. "Ze deden het goed, daar heb ik niks op tegen. Er staat niet in de spelregels dat je niet hard mag spelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›