Jol vol lof over Ajacied: ''Je hebt nog nooit zo'n speler gezien''

0
Jol vol lof over Ajacied: ''Je hebt nog nooit zo'n speler gezien''

Martin de Jong waarschuwt Tottenham Hotspur in de Engelse pers expliciet voor Frenkie de Jong. De 63-jarige trainer spreekt vol bewondering over de kwaliteiten van de 21-jarige Ajacied.

"Als Nederlander druist dit tegen mijn principes in, maar Spurs moet Frenkie de Jong stoppen. Hij is ongelooflijk. Je hebt nog nooit zo'n speler gezien", komt de voormalig Ajax-trainer superlatieven te kort. "Hij heeft een pass zoals Johan Cruijff, maar dan iets meer naar achteren op het veld, en als hij niet kan passen dan rent hij je voorbij. Dat is waarom hij voor 75 miljoen naar FC Barcelona gaat."

De Jong is volgens Jol de sleutelspeler van Ajax. "Sinds zijn internationale doorbraak, heeft het Nederlands elftal stappen gezet. Voor hem gingen we niet naar het EK en niet naar het WK, maar met hem zijn we weer een heel goed land. We hebben Duitsland en Frankrijk verslagen en dat danken we alleen aan De Jong. Je moet hem stoppen. Doe je dat niet, dan maakt hij je af", zegt de oefenmeester in gesprek met The Guardian.

Jol is naast De Jong ook fan van Matthijs de Ligt. "Hij is waarschijnlijk de beste jonge verdediger van Europa en hij gaat deze zomer voor tachtig miljoen euro of zo naar Barcelona, Manchester United of waar dan ook", besluit de trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›