Ten Hag wekt verbazing: ''Dachten meteen: wat is dit voor knakker?''

0
Ten Hag wekt verbazing: ''Dachten meteen: wat is dit voor knakker?''

Erik ten Hag wordt momenteel bewierookt en beschouwd als één van de beste trainers in het mondiale voetbal, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na zijn actieve voetbalcarrière werd de 49-jarige oefenmeester van Ajax jeugdtrainer bij FC Twente.

"Wout Brama vertelde vorige week een anekdote over de eerste klus van Erik als trainer, bij FCTwente. "We zaten in de B'tjes en het eerste dat hij tegen ons zei, was dat we twee weken korter vakantie kregen. Wij dachten meteen: wat is dat voor een knakker?", schrijft jeugdvriend Leon ten Voorde namens TC Tubantia.

"Zo is het altijd gegaan. Overal waar hij komt, is er eerst de weerstand, omdat het moet gaan zoals hij wil. Eigenwijs? Dat is hij altijd geweest. Ik kan me althans niet herinneren dat ik ooit gelijk heb gekregen in een discussie. Ik kan me nog een twist herinneren met een tennisinsider en een fan met de vraag wie nou de meest getalenteerde tennisser van dat moment was: Roger Federer of Rafael Nadal. Uiteraard zei hij als enige in de kamer Nadal", vervolgt de clubwatcher van FC Twente.

Ten Hag is in integer man. "Zijn parool is: ga nooit schipperen, houd vast aan je principes, anders ga je zwalken en ben je gezien. Daarom speelt hij geen spelletjes voor de camera of met journalisten. Toen hij in 2006 met Fred Rutten en René Eijkelkamp het nieuwe trainerstrio van FC Twente ging vormen, had RTV Oost de primeur. Ik wist van niks", besluit Ten Voorde.

Foto: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›