Van de Beek over Nouri: ''Moest en zou die 34e titel pakken''

0
Van de Beek over Nouri: ''Moest en zou die 34e titel pakken''

Donny van de Beek vindt het nog altijd moeilijk om over de situatie van Abdelhak Nouri te praten. De 22-jarige middenvelder van Ajax lost vanavond echter wel een belofte voor zijn boezemvriend in.

"Deze is voor Appie", doelt Van de Beek op de 34e landstitel van Ajax. "Maar ik denk toch elke keer weer: 'wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.' Dat laat me niet los." De naderende landstitel doet Van de Beek veel.

"Appie was zó slim, hè?", vertelt hij in De Telegraaf. "Hij kwam net bij het eerste en we zaten naast elkaar in de kleedkamer op De Toekomst. 'Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen', zei hij."

"Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden", vervolgt Van de Beek. "Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie. Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd."

Van de Beek bezoekt Nouri niet vaak. "Ik ga vaak naar zijn familie toe en straks in de vakantie misschien weer naar Appie zelf. Uit zelfbescherming ben ik al een tijdje niet bij hem geweest, want als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. Het liefst zou ik elke dag bij hem zijn, want ik mis hem erg."

Van de Beek overweegt vanavond een speciaal eerbetoon. "Ik heb er wel over nagedacht om tegen De Graafschap iets bijzonders te doen voor Appie als ik scoor of zodra we officieel kampioen zijn. Maar dat is een verrassing."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een prachtig eerbetoon van @donnyvdbeek aan zijn boezemvriend Appie. In De @telegraaf.nl #Ajax

Een bericht gedeeld door Mike (@mike_verweij) op

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›