Blind: ''Moet altijd extra knokken om het te laten zien''

0
Blind: ''Moet altijd extra knokken om het te laten zien''

Daley Blind is dit seizoen van absolute meerwaarde bij Ajax. De ervaren verdediger kreeg in het verleden de nodige kritiek, maar is een van de sterkhouders in het elftal van trainer Erik ten Hag.

"Toen ik terugkwam, wist ik dat de druk groot zou zijn", vertelt Blind in gesprek met Trouw. "Iedereen heeft een mening over terugkerende spelers. Ik heb het gevoel dat ik altijd extra moet knokken om het te laten zien. Ik denk dat dat in de familie zit. Ik zal altijd iets extra's moeten geven om het publiek voor mij te winnen. Ik denk dat ik dat heb laten zien."

Blind erkent dat hij belangrijk is voor Ajax. "Verbaal treed ik niet naar buiten zoals Matthijs (de Ligt, red.) of Klaas-Jan (Huntelaar, red.)", geeft hij aan. "Van mezelf ben ik geen leiderstype, maar ik ben dat wel geworden, denk ik. Ik zie mezelf meer als een leider óp het veld. Iemand die jongens kan helpen en sturen."

De international geniet van een 'fantastisch seizoen'. "Mooier dan ik vooraf had kunnen dromen", meent de verdediger. "Vooraf zeiden we tegen elkaar: we gaan voor de titel, de rest is bijzaak. Als je dan kijkt naar de manier waarop we de Europese wedstrijden gespeeld hebben, zonder angst, dan kunnen we trots zijn. Ajax staat weer op de kaart. In Nederland en in Europa."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›