De Ligt trots: ''Dit is een seizoen die ik nooit meer zal vergeten''

( 0 reacties)
De Ligt trots: ''Dit is een seizoen die ik nooit meer zal vergeten''

Matthijs de Ligt is vol lof over Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens de mandekker van Ajax is er tijdens het seizoen 'echt iets ontstaan' bij Ajax en is dit te danken aan de oefenmeester.

"Er is echt iets ontstaan. Te beginnen door de aankopen van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic. Dat was echt een signaal naar de rest dat er iets stond te gebeuren", zegt De Ligt tegen Voetbal International. "Natuurlijk heeft de trainer een belangrijk aandeel in ons succes. Als aanvoerder kan ik ook heel goed met hem schakelen. Hij overlegt veel, weet wat er leeft, waar behoefte aan is. Het is echt iets van ons samen geworden, spelers en staf. En dat is de verdienste van Erik ten Hag, want hij voelde aan dat deze aanpak het beste was."

Ten Hag wist de Ajax-spelers altijd weer op scherp te zetten. "In de tussentijd eist hij het maximale van alle spelers", vervolgt de verdediger. "Bij sommige jongens gebeurt dit vanzelf, maar er zijn ook spelers die dat bewust of onbewust even nodig hebben om het beste eruit te halen. Dat heeft Ten Hag met de staf voor elkaar gekregen. Hij is strikt, rechtlijnig, maar geeft ook vrijheid waar dat kan. Dat zie je ook aan ons spel terug. Spel waarmee we iedereen trots hebben gemaakt."

"De KNVB-beker, landskampioen en schitteren in de Champions League; dit is een seizoen dat mij als speler én als Ajacied heel veel moois heeft gegeven, en ik nooit meer zal vergeten", besluit een trots De Ligt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›