De Jong op matje bij scheidsrechter: ''Beetje vervelend geweest''

0
De Jong op matje bij scheidsrechter: ''Beetje vervelend geweest''

Frenkie de Jong werd gisterenavond tegen Engeland uitgeroepen tot Man of the Match. De 22-jarige middenvelder vindt 'leuk', maar stelt dat er meer spelers op het veld stonden die dat hadden kunnen worden.

"Dat is leuk, maar ik denk dat ze bijna iedereen van ons hadden kunnen kiezen", vertelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ik zie hoe Matthijs de Ligt zich herstelt van die fout van hem bij dat eerste doelpunt. Hij raakte niet in de war en kopte die gelijkmaker echt snoeihard in. Dat begint zijn handelsmerk te worden. Lekker hoor."

"Het was een mooie wedstrijd", vervolgt De Jong. "Natuurlijk voel je vermoeidheid. Maar opladen voor de finale is geen probleem. Dat was misschien lastiger geworden als we om de derde plek hadden moeten spelen tegen Zwitserland. Dat doet mentaal ook iets met een speler. Ik ben wel blij dat we die wedstrijd niet hoeven te spelen."

De Jong moest zich na afloop wel melden bij scheidsrechter Clement Turpin. "Ik zei tegen hem dat ik misschien een beetje vervelend was geweest met protesteren", lacht De Jong voor de camera van Veronica Inside. "Maar ik denk dat hij af en toe wel iets meer voor ons had kunnen fluiten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›