Dolberg blijft: ''Moet echt beter presteren, maar dat gaat lukken''

0
Dolberg blijft: ''Moet echt beter presteren, maar dat gaat lukken''

Kasper Dolberg brak al op jonge leeftijd door bij Ajax en alles wat hij aanraakte leek te veranderen in goud. Dit seizoen ging het moeizamer voor de Deen, maar hij wil niets weten van een vertrek. 

In een interview met het Deense medium Bold vertelt de spits dat hij absoluut niet tevreden is. "Natuurlijk had ik graag wat meer gespeeld en bovendien had ik gewoon meer doelpunten moeten maken. Maar je moet ook naar het grotere geheel kijken, naar wat we als team hebben gedaan. Dat is het belangrijkste, en wat was het goed zeg."

De aanvaller beleefde dus niet zijn beste jaar en werd in de rangorde de derde spits, achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. De kans bestaat dat er volgend seizoen weinig veranderd in die hiërarchie. Dolberg is niet bang om de concurrentiestrijd aan te gaan en hij wil daarom ook niet vertrekken uit Amsterdam. "Ik zal echt beter moeten presteren, maar dat gaat lukken. Ik weet wat ik kan, maar nu moet het er nog uitkomen en ik heb alle vertrouwen dat dat gaat gebeuren."

Dolberg wil eerst zijn hoofd leegmaken op vakantie, zodat hij daarna weer opnieuw kan beginnen bij Ajax. "Ik heb een lange vakantie nodig en zal daarna topfit terugkeren naar Ajax. In de afgelopen jaren raakte ik steeds snel geblesseerd, waardoor ik de voorbereiding gedeeltelijk aan me voorbij moest laten gaan. Dat gaat me dit keer niet gebeuren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›