De Jong: ''Dat maakt ook niet uit, als we die beker maar winnen''

0
De Jong: ''Dat maakt ook niet uit, als we die beker maar winnen''

Frenkie de Jong heeft met eigen ogen gezien hoe het Nederlands Elftal zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Oranje verloor zondag de finale van de Nations League met 1-0 van Portugal.

"Ik weet natuurlijk niet hoe het was voordat ik erbij kwam. Maar ik denk wel dat we daarna een heel goede ontwikkeling hebben doorgemaakt, als team zijn gegroeid", zegt De Jong in De Telegraaf. "Voor het hele Nederlands voetbal is het een uitstekend jaar geweest. Mijn rol is te zorgen dat we aan het voetballen komen.

"Dat het spel goed is verzorgd en dat we tussen het middenveld en de verdediging van de tegenstander komen. Het is natuurlijk leuker om te worden geprezen dan kritiek te krijgen. Toch probeer ik alleen te luisteren naar de mensen om me heen die ook echt kritisch durven kijken. Zo kan ik me elke wedstrijd weer een beetje ontwikkelen", vervolgt hij.

De Jong hoopt zich met Nederland te plaatsen voor het EK. "Ik denk dat wij met Oranje nog veel beter kunnen. Het voordeel is ook dat we alleen maar jongens hebben die zich nog steeds ontwikkelen. Ik denk wel dat we hebben laten zien dat mensen weer rekening met ons moeten houden. Alleen zullen we niet een van de topfavorieten zijn. Dat maakt ook niet uit. Als we die beker maar winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›