Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten in ruime zege Oranje Scherpen en Schuurs met Jong Oranje in extremis langs Engeland Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland Ten Hag praat met Klopp en Guardiola: ''Ze weten hoe Ajax speelt'' VIDEO | Mazraoui scoort voor Marokko, maar raakt geblesseerd

Oud-trainer Neres: ''Dan dacht ik: verdorie, op die leeftijd...''

( 0 reacties)
Oud-trainer Neres: ''Dan dacht ik: verdorie, op die leeftijd...''

Jeugdtrainer Toninho was al snel overtuigd van de kwaliteiten van David Neres. De Braziliaans international maakte vanaf zijn twaalfde deel uit van de jeugdopleiding van São Paulo, waar hij onder Toninho als aanvaller ging spelen. 

"Ik zag dat hij heel veel kwaliteiten had. Hij kwam als verdedigende middenvelder, maar was handig, dribbelde goed en scoorde vaak. Toen heb ik hem in de spits gezet", vertelt Toninho in een NOS-documentaire over de roots van David Neres.

Om het trainingscomplex van São Paulo te bereiken, moest Neres bijna dagelijks een gevaarlijke route afleggen. "Het was niet niks om als twaalfjarige vanuit zijn huis hierheen te komen. Na uitwedstrijden moest hij helemaal alleen terug. Dan dacht ik: verdorie, op die leeftijd, zo klein nog... Dat maakte veel indruk op me", aldus Toninho.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›