Pierie verrast bij kennismaking met Ten Hag: ''Dat vond ik bijzonder''

( 0 reacties)
Pierie verrast bij kennismaking met Ten Hag: ''Dat vond ik bijzonder''

Kik Pierie was verrast door de directheid van Erik ten Hag, toen hij de hoofdtrainer van Ajax voor de eerste keer ontmoette. De 49-jarige oefenmeester legde Pierie tot in de puntjes uit wat zijn verwachtingen van hem zijn. 

"Ik vroeg hoe ze mij zien, waarom ze mij willen halen en wat ik moet doen om onbetwist bij het eerste elftal te komen", blikt Pierie in Podcasten met Petersen terug op zijn eerste gesprek met Ajax. "Wat mij opviel was dat Ten Hag meteen heel erg op de details inging. Hoe ze spelen en wat zij verwachten van mij als centrale verdediger en linksback."

"Het was goed dat we al tegen Ajax hadden gespeeld, want anders wist ik bijna de hele tactiek", vervolgt Pierie lachend. "Dat vond ik bijzonder. Als speler weet je bij Ten Hag wat er van je verwacht wordt. Bij zo'n trainer kun je je heel goed ontplooien, omdat je weet wat de afspraken zijn. Dan kun je er bovenuit stijgen."

Dat Pierie in Amsterdam op forse concurrentie kan rekenen, maakt hem niet onzeker. "Ik ga erheen met de mindset dat ik zo snel mogelijk in de basis wil komen. Ik kom om te laten zien dat ik beter ben, al halen ze bij wijze van spreken Sergio Ramos", besluit de 18-jarige verdediger. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›