Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten in ruime zege Oranje Scherpen en Schuurs met Jong Oranje in extremis langs Engeland Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland Ten Hag praat met Klopp en Guardiola: ''Ze weten hoe Ajax speelt'' VIDEO | Mazraoui scoort voor Marokko, maar raakt geblesseerd

Meesterscout zag Neres: ''Hij heeft dat doorgedrukt bij Ajax''

( 0 reacties)
Meesterscout zag Neres: ''Hij heeft dat doorgedrukt bij Ajax''

Meesterscout Piet de Visser snapt dat Ajax destijds heeft gekozen voor David Neres. De scout van onder meer Chelsea had de buitenspeler van Sao Paulo graag naar London zien gaan.

"Ik heb Neres samen met Hans van der Zee (Ajax-scout, red.) ontdekt bij São Paulo. Toen was hij achttien jaar", vertelt De Visser bij FOX Sports. "Toen zeiden we al tegen elkaar: hé, dat is een goede. Hans heeft dat doorgedrukt bij Ajax."

"Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar vond ik hem nog niet goed genoeg voor. Bij Chelsea had hij niet gespeeld. Ik kom weleens met zo'n jongen en dan zegt de baas (Roman Abramovich, red.): we hebben al dertig toptalenten verhuurd. Je kunt niet bezig blijven."

Neres is op dit moment actief in de Copa America. "Ik had hoge verwachtingen van Neres. Hij deed leuke dingen, maar nog niet aangepast. Hij had heel goede acties, maar de voorzetten waren niet goed. Hij was niet effectief. Dat had hij bij Ajax wel. Ik denk wel dat hij erin groeit."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›