Onana oogst lof: ''Goed dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft''

( 0 reacties)
Onana oogst lof: ''Goed dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft''

André Onana neemt momenteel met Kameroen deel aan de Africa Cup en volgens oud-Ajacied Eyong Enoh is zijn 23-jarige landgenoot zelfs dé blikvanger in de selectie van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert.

"Onana is dé belangrijkste speler van Kameroen", zegt Enoh in gesprek met Ajax Showtime. "Hij wordt gezien als een topspeler. Hij geniet nu het aanzien dat Samuel Eto'o ooit genoot in de nationale ploeg en in Kameroen. Eto'o speelde toen voor FC Barcelona en later voor Inter. Op dat niveau wordt Onana in Kameroen nu gezien. Hij behoort tot de big boys en is één van de weinige Kameroeners die het zo goed heeft gedaan in de Champions League."

"De rust die hij altijd heeft vind ik een hele grote kwaliteit van hem", stelt Enoh, die zelf tussen 2008 en 2014 bij Ajax onder contract stond. "Daarnaast heeft hij natuurlijk fantastische reflexen en is het echt een atleet. Wat je ook echt niet moet vergeten, zijn zijn kwaliteiten aan de bal. Voor een Afrikaanse doelman is dat uitzonderlijk."

Wel vindt Enoh dat Onana constanter moet worden. "Nog altijd heeft hij af en toe mindere momenten of fouten. Die moeten echt uit zijn spel. Verder denk ik dat hij zich nog enorm kan ontwikkelen, maar dat zal vanzelf gaan naarmate hij meer wedstrijden speelt. Dan kom je namelijk telkens in andere situaties en weet je op een gegeven moment elke keer precies wat je wel en niet moet doen. Volgens mij praat Onana daar ook veel over met Edwin van der Sar en ik denk dat het daarom ook goed is dat hij nog een seizoen bij Ajax blijft", besluit hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›