Begrip voor De Ligt: ''Wát hij ook kiest, die jongen zit goed''

( 0 reacties)
Begrip voor De Ligt: ''Wát hij ook kiest, die jongen zit goed''

Sven van Beek is onder de indruk van Matthijs de Ligt. De verdediger van Feyenoord had naar eigen zeggen een aantal jaren geleden ook een mooie transfer kunnen maken.

"Als ik nu naar Matthijs de Ligt kijk… Een paar jaar geleden zat ik min of meer in zijn positie", zegt Van Beek in gesprek met Voetbal International. "Hij is verder natuurlijk, maar ik hing tegen Oranje aan en kon een mooie transfer maken naar AS Monaco, in die tijd een vaste deelnemer aan de Champions League."

Een transfer ging echter niet door, maar Van Beek hoopt nog altijd op een buitenlandse transfer. "Ik wil het, als het moment daar is, nog steeds. Die ambitie is onveranderd, ook al ging het destijds niet door. Engeland, Duitsland, Frankrijk; prachtige competities, maar Italië spreekt me heel erg aan. Ik snap De Ligt wel als-ie naar Juventus gaat, een geweldige club."

"Mensen zeggen dat-ie daarheen gaat om een nog betere verdediger te worden", vervolgt de Feyenoorder. "Ik geloof dat zeker, maar volgens mij was dat ook bij Barcelona gelukt, misschien nog wel beter. Je leert het best verdedigen bij een club die altijd de bal heeft."

"Dan sta je continu een-op-een, je moet altijd verdedigend denken, want je medespelers zijn altijd onderweg. Maar bij Juve leert De Ligt van de beste verdedigers die er zijn en speelt hij tijdens trainingen ook nog tegen de beste spits ter wereld. Wát hij ook kiest, die jongen zit goed", aldus Van Beek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›