VIDEO | Samenvatting: Ajax nipt langs Istanbul Basaksehir

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd, tijdens de trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg, gewonnen met 2-1. Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar maakten de treffers tegen Istanbul Basaksehir.

Quincy Promes en Razvan Marin debuteerden in het Ajax-shirt. Dolberg maakte in de 28e minuut de eerste goal van de wedstrijd na een heerlijke aanval via Tadic, Carel Eiting en Donny van de Beek. De spits schoot beheerst binnen.

Basaksehir kwam na rust beter voor de dag, maar zag Ajax de score verdubbelen. In de 71e minuut haalde Jurgen Ekkelenkamp goed uit, waarna de bal via een speler van Basaksehir in eigen doel belandde. Klaas-Jan Huntelaar tikte de bal voor de zekerheid in het doel: 2-0. Niet veel later kwam Basaksehir via Karim Frei terug in de wedstrijd, maar daar bleef het bij.

Opstelling Ajax eerste helft: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest, Eiting, Van de Beek, Marin, Promes, Dolberg, Tadic

Opstelling Ajax tweede helft: Varela; Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber, Ekkelenkamp, De Wit, Schöne, Lang, Huntelaar, Labyad.