Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur Versterking voor Ajax? ''Inmiddels officieel bod uitgebracht'' 'Ajax weigert Tadic deze winter aan FC Barcelona te verhuren' 'Chelsea wil Ziyech naar Londen halen: ook bij Man United in beeld' Kritiek op Gravenberch: ''De achtervolging was ook heel traag''

Steun voor De Ligt: ''Kritiek op hem vind ik nergens voor nodig''

( 0 reacties)
Steun voor De Ligt: ''Kritiek op hem vind ik nergens voor nodig''

Matthijs de Ligt heeft de afgelopen weken veel kritiek gekregen over zijn houding. Het 19-jarige toptalent werd door buitenlandse media afgeschilderd als een geldwolf, maar dat is volgens clubwachter Freek Jansen onterecht.

"Hij heeft in zijn laatste week bij Ajax volle bak getraind. Dat vind ik mooi", begint Jansen in de Pantelic Podcast. "Je kan ook relaxed trainen en uit de duels blijven. Maar daar was bij De Ligt geen sprake van. Kritiek op De Ligt vind ik nergens voor nodig. De kritiek op Raiola en zijn aanpak zijn terecht, daar kan je een mening over hebben."

Desalniettemin neemt Jansen het de belangenbehartiger van De Ligt niet kwalijk dat hij de beste deal voor zijn cliënt probeert te krijgen. "Daar is Raiola ook voor. Bijna alle voetballers zouden wel bij Raiola willen zitten, terwijl veel supporters hem vaak haten. Hij zorgt dat de speler het maximale krijgt. Dat heeft hij ook met De Ligt gedaan. Hij is met een De Ligt-brochure op pad gegaan en heeft die clubs laten opbieden tegen elkaar, daar is een waanzinnig contract uitgekomen. Dat moet je los zien van De Ligt zelf."

Jansen gunt De Ligt de stap naar Juventus van harte. De clubwatcher is van mening dat de Ajax-verdediger een goede keuze heeft gemaakt. "Hij ziet in Juventus gewoon een geweldige sportieve club, waar hij zich als verdediger kan ontwikkelen. Er is niks mis met die transfer", besluit Jansen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›