''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar'

Kritiek op Ziyech: ''Hij is een zichzelf overschattende speler''

( 0 reacties)
Kritiek op Ziyech: ''Hij is een zichzelf overschattende speler''

Henk Hoijtink is niet heel positief over Hakim Ziyech. De aanvaller annex middenvelder kreeg een nieuw contract in Amsterdam, maar de journalist vraagt zich af waarom Ajax daarvoor gekozen heeft.

''Ziyech stond onder contract en er was kennelijk weinig tot geen concrete interesse in hem. Zo bezien was er voor Ajax geen directe noodzaak om het contract open te breken. Bovendien is hij (duurder nu en straks weer een jaartje ouder) normaliter moeilijker verkoopbaar'', schrijft de journalist in zijn column voor Trouw.

Dit jaar kon hij naar Sevilla verkassen, maar dat zag Ziyech niet als een stap hogerop volgens de media. ''Als je ze voor waar aanneemt, kan ik althans hem nog steeds weinig anders dan een zichzelf overschattende speler noemen'', aldus Hoijtink, die merkt dat de grote clubs niet voor hem in de rij staan. 

De middenvelder heeft nou eenmaal een aantal zwakke punten. ''Ziyech lijdt veel balverlies en hij is zelf voor het doel niet beslissend genoeg. Dat vind ik, maar belangrijker: dat vonden en vinden de technisch directeuren en trainers van de grote buitenlandse clubs. Dat zijn in de top voor dit type speler de criteria.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›