''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' Laat doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla' 'Ziyech tegen Getafe waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar'

Ajax verlengt contracten: ''De speler wordt er sowieso beter van''

( 0 reacties)
Ajax verlengt contracten: ''De speler wordt er sowieso beter van''

De topclubs in Nederland slagen er steeds vaker in om sleutelspelers langer aan zich te binden door hun contract te verlengen. Bij Ajax werden onder andere Hakim Ziyech en David Neres langer vastgelegd.

"Naar mijn idee heeft Ajax die trend gezet. Zij begonnen althans met het openbreken van contracten en het spectaculair verhogen van salarissen. Dat is op zich niet nieuw, ik heb zelf ook wel eens dat soort deals gemaakt, maar het klopt dat je het nu vaker ziet dan voorheen", vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen tegenover het Algemeen Dagblad.

Een langer contract betekent niet dat de spelers de nieuwe verbintenis ook altijd uitdienen. "Beide partijen kopen als het ware tijd. De club om een geschikte opvolger te vinden. De speler zelf om straks een goede club te vinden. De speler en zijn zaakwaarnemer worden er sowieso beter van'', erkent Jansen. Contracten verlengen is handig, maar er zit ook een groot risico aan. 

"Het risico voor een club is altijd dat een speler geblesseerd raakt, of in een vormcrisis belandt. In dat soort gevallen zit de club opgescheept met een torenhoog, meerjarig salaris. Dat is allemaal onderdeel van het spel. Iedereen ruilt als het ware elkaars voordeeltjes uit, met een dergelijke deal als uitkomst. Zolang het publiek daardoor langer kan genieten van goede spelers, lijkt me daar weinig mis mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›