Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

Blind over rol bij Nederlands Elftal: ''Ik vind dat niet raar''

( 0 reacties)
Blind over rol bij Nederlands Elftal: ''Ik vind dat niet raar''

Daley Blind kan met een goed gevoel terugkijken op de interland tegen Estland. De Ajax-verdediger wist met Oranje 4-0 te winnen en was bovendien goed voor een assist.

"Ryan (Babel, red.) kwam er goed voor", beschrijft Blind het moment. "Ik probeerde hem al een keer eerder tussen hun verdediging en keeper te leggen, maar toen kon Memphis er net niet bij. Ik dacht: ik probeer het gewoon nog een keer en toen maakte Ryan de bal heerlijk af."

Blind stond bij Oranje in beide wedstrijden als linksback geposteerd, terwijl hij Ajax meestal centraal achterin speelt. "Ik vind dat niet raar", zegt de Ajacied in gesprek met Voetbal International. "Ik ken mijn rol bij Ajax en ik ken mijn rol hier. Bij het Nederlands Elftal staat natuurlijk een fantastisch centrum. Ik doe mijn uiterste best op de linksbackpositie. Dat gaat volgens mij best goed."

Met de zeges op Duitsland en Estland is Oranje weer twee stappen dichter bij het Europees Kampioenschap. "Dat is waarvoor we hier zijn. We moeten er alles aan doen om dat toernooi te bereiken. Deze groep heeft die uitstraling wel. Als we op achterstand komen, weten we ons vaak terug te knokken. Er zit een goede spirit in deze groep."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›