VIDEO | Samenvatting: Lang en Schuurs winnen met Jong Oranje

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Lang en Schuurs winnen met Jong Oranje

Perr Schuurs en Noa Lang hebben dinsdag met Jong Oranje een eenvoudige zege geboekt op Jong Cyprus. In de EK-kwalificatiewedstrijd bleken de Nederlanders met 5-1 te sterk. 

Schuurs en Lang mochten dinsdag allebei in de basis beginnen. Waar Schuurs de gehele negentig minuten volmaakte, werd Lang tegen het einde van de wedstrijd gewisseld. Ajax-doelman Kjell Scherpen moest vrijdag genoegen nemen met een wisselrol. 

Aanvankelijk kwam Jong Oranje dinsdag op achterstand tegen Cyprus. De Nederlanders kwamen slecht uit de startblokken en kregen na tien minuten spelen de 0-1 om de oren. Nog geen vijf minuten later herstelde Teun Koopmeiners vanaf elf meter het evenwicht. Met een doelpunt van Dani de Wit - op aangeven van Sierhuis - kwam Jong Oranje op voorsprong. De oud-Ajacied was even later zelf trefzeker uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. 

In een zwakke tweede helft breidde Jong Oranje pas tegen het einde de score uit. Dani de Wit maakte zijn tweede treffer van de avond, waarna Deyovaisio Zeefuik de eindstand op 5-1 bepaalde. Door de zege op Cyprus staat Jong Oranje na één wedstrijd spelen op een derde plek in de EK-kwalificatiepoule. 

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Hoogma (87' Van Drongelen), Wijndal; Reis (64' Kadioglu), Koopmeiners, De Wit; Stengs (72' Chong), Sierhuis (72' Redan) en Lang (87' Harroui).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›