Van Hanegem over VAR bij Ajax - Heerenveen: ''Het is niet eerlijk''

0
Van Hanegem over VAR bij Ajax - Heerenveen: ''Het is niet eerlijk''

Willem van Hanegem heeft zich dit weekend flink geërgerd aan de VAR. De oud-voetballer vond het onzin dat de tweede goal van SC Heerenveen tegen Ajax werd afgekeurd. 

''Heerenveen deed het voor rust aardig tegen Ajax. Ze kwamen met 1-2 voor, maar toen was daar weer de VAR die zich er zo nodig mee moest bemoeien'', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad over de afgekeurde goal van Jens Odgaard. De columnist is niet de grootste fan van het systeem. Het idee is goed om een scheidsrechter te helpen, maar op dit moment wordt de VAR niet goed gebruikt.

''Ik moet lachen om mensen die het voetbal sinds de invoering van dat systeem 'eerlijker' vinden geworden. Nou, dat is het helemaal niet. Het was eerlijker geworden als ze alleen de echt grote fouten eruit zouden halen. Gewoon, met een televisietje bij de vierde man. Die grijpt dan alleen in bij heel duidelijke blunders. Klaar is Kees'', schrijft Van Hanegem.

''Zoals het nu gaat, is het juist oneerlijker. Omdat er nu nog twee mensen gaan meebeoordelen. En de ene vindt dit, en de andere vindt een week later weer dat, en de volgende vindt zus. Als zaterdagavond Pietje in die VAR-wagen had gezeten in plaats van Keesje, dan had dat doelpunt van Heerenveen gewoon geteld. En dat noemen we dan 'eerlijker'. Schei toch uit.''

Van Hanegem vindt bovendien dat de VAR het spel continu vertraagt. 'Vernieuwing, noemen ze dat dan, maar dat lijkt me iets heel anders dan verbetering. Wie nu nog zegt dat de VAR het voetbal aantrekkelijker maakt, of leuker, snapt er weinig van. En eerlijker is het dus ook niet. Integendeel.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›