''Voor Ajax is nog zoeken naar de ideale defensieve formatie''

0
''Voor Ajax is nog zoeken naar de ideale defensieve formatie''

Ajax heeft kwaliteiten ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen. Freek Jansen van het Algemeen Dagblad concludeert dat de topclub vooral defensieve problemen heeft.

Voorin ziet de journalist niet veel veranderingen met vorig jaar. "Wie het aanvallende blok ziet van Ajax, komt tot de conclusie dat er op dat vlak weinig is veranderd. Kasper Dolberg, kwakkelende wisselspeler, is vertrokken, en met Quincy Promes trok de club een nieuwe offensieve speler aan. Maar belangrijker: de gewilde David Neres, Ziyech, Van de Beek en Tadic bleven Ajax trouw, terwijl Huntelaar nog immer een onuitputtelijke gedrevenheid toont.''

De clubwatcher is lovend over het aanvallende gedeelte van de ploeg. ''Een arsenaal aan offensieve impulsen heeft Ten Hag tot zijn beschikking, waarbij de Tadic-variant waarmee de ploeg het afgelopen seizoen tot ijzersterke resultaten kwam, ook dit seizoen intact is gebleven. Ajax heeft de wapens in handen om aanvallend opnieuw een ongrijpbare indruk te maken'', schrijft Jansen, die minder onder de indruk is van de verdediging. Vooral in de omschakeling staat de defensie vaak niet goed.

''Tot nu toe is het nog altijd zoeken naar de ideale defensieve formatie. Afgelopen zaterdag liet ook Heerenveen voor rust zien dat er nog zat pijnpunten zitten als Ajax de bal verliest. In de omschakeling vielen, niet voor de eerste keer dit seizoen, de linies te veel uit elkaar, waardoor tegenstanders de ruimte kregen om gevaarlijk te worden. Eredivisieclubs verzuimen dikwijls deze defensieve kwetsbaarheid op een efficiënte manier af te straffen, maar dat zal in de Champions League anders zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›