Álvarez geniet bij Ajax: ''De supporters hier zijn really really crazy''

0
Álvarez geniet bij Ajax: ''De supporters hier zijn really really crazy''

Edson Álvarez erkent dat hij een aanpassingsperiode nodig had na zijn transfer naar Ajax. Zijn treffer tegen APOEL Nicosia zorgde voor een bevrijdend gevoel.

"In het begin moest ik aan het Nederlandse voetbal wennen, omdat ik negentig minuten alert moet zijn", vertelt de 21-jarige Mexicaan in gesprek met De Telegraaf. "Het voetbal gaat sneller en de tegenstanders zijn sterker. In Mexico heb je aan de bal meer tijd."

Álvarez lijkt zich inmiddels in de basis te hebben geknokt als middenvelder, terwijl hij eigenlijk voor de verdediging was gekocht. "Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico leren me elke dag zo veel. Mede daarom kon ik al zo belangrijk voor Ajax zijn en dat voelt fijn. Het doelpunt tegen APOEL was voor mijn teamgenoten, de club en de fans."

Hoewel hij al voor ruim 80.000 fans speelde in het Azteca-stadion in Mexico, is Álvarez onder de indruk van de sfeer in de Johan Cruijff Arena. "De supporters hier zijn really really crazy. Zoiets moois heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Het publiek geeft ons energie." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›