'Kippenvel' bij Promes: ''Denk dat iedere voetballer dat heeft''

0
'Kippenvel' bij Promes: ''Denk dat iedere voetballer dat heeft''

Ajax begint vanavond aan de Champions League en staat er een stuk beter voor dan haar tegenstanders. Lille OSC verloor een aantal belangrijke spelers, FC Chelsea verloor Eden Hazard en moest verjongen en Valencia CF ontsloeg trainer Marcelino. Dit maakt voor Quincy Promes echter allemaal niet uit.

"Jij zegt het me nu, maar dat wist ik niet allemaal", vertelt Promes Voetbal International. "Maar daar hebben we het ook niet over in de spelersgroep. Het blijven namelijk grote clubs. Van Lille wist ik niet heel veel, maar als je achter PSG tweede wordt van Frankrijk, dan ben je gewoon een goed team. De poule is moeilijk, Valencia, Chelsea en Lille zijn gewoon zware tegenstanders, maar dat zullen zij ook van Ajax vinden."

Ajax speelt, tot blijdschap van de aanvaller, het eerste duel in de Champions League in de Johan Cruijff Arena. "Dat is lekker met het publiek erachter", lacht hij. "Die kunnen helemaal tijdens Champions League-avonden een fantastische Europa Cup-sfeer creëren. De Champions League is de beste competitie ter wereld en het blijft altijd speciaal. Dat begint al met die intro, dat muziekje, daar krijg ik kippenvel van. Ik denk dat iedere voetballer dat heeft."

"Wij moeten niet te veel naar de tegenstanders kijken, maar vooral van eigen kracht uitgaan. Als we dat doen, kunnen we echt heel goed voetballen", vervolgt Promes. "We zijn nog niet perfect, er is ruimte voor ontwikkeling en in de Eredivisie hebben we moeilijke fases gehad."

"Gelukkig kunnen we in de rust van wedstrijden dingen vaak goed doorspreken om het vervolgens in de tweede helft om te keren. Maar dat zal inderdaad snel beter moeten, we moeten in het veld zelf ook zien wat we tactisch moeten doen, want in de Champions League wordt slecht spel echt afgestraft", besluit de Oranje-international.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›