'Gemengde gevoelens' bij Van de Beek: ''Maar dat snapte ik wel''

0
'Gemengde gevoelens' bij Van de Beek: ''Maar dat snapte ik wel''

Donny van de Beek begon zondagmiddag bij de topper tegen PSV op de bank. De middenvelder is inmiddels hersteld van zijn blessure en kwam na zeventig minuten binnen de lijnen. 

Van de Beek had aan de wedstrijd kunnen beginnen, maar omdat Hakim Ziyech ook last had van wat pijntjes, wilde trainer Erik ten Hag geen risico's nemen door beide spelers op te stellen als basisspeler. "Dat snapte ik wel", vertelde Van de Beek tegenover Ajax Life. "Het was een risico om met mij en Hakim te beginnen. Dan kun je zomaar twee wissels kwijt zijn. Als het had gemoeten, dan had ik wel vanaf het begin kunnen spelen."

Het was een pittige invalbeurt voor de middenvelder. "Ik ben er toch een aantal weken uit geweest en dan is het lastig invallen in zo'n wedstrijd. Ik heb voor mezelf getraind, maar dat is toch anders dan het spelen van een wedstrijd. Dan moet je wel effe bikkelen. Er waren veel lange ballen en misschien valt hij dan een keer voor je voeten, maar het was pittig."

Van de Beek is het niet tevreden met het gelijkspel. "Als je 1-0 voorstaat, dan moet je 'm over de streep trekken, denk ik. Dus tevreden wil ik niet echt zeggen", aldus de middenvelder. "Maar misschien zijn we wel de morele winnaar, al had er wel meer in gezeten. Uiteindelijk is 1-1 uit bij PSV niet superslecht, maar we gaan altijd voor de winst en dan baal je toch dat je de voorsprong weggeeft. Dus ja, gemengde gevoelens in de kleedkamer."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›