''Als hij een Ajax-product zou zijn, was hij niet verhuurd geweest''

0
 ''Als hij een Ajax-product zou zijn, was hij niet verhuurd geweest''

Michel Kreek werkt sinds dit seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdtrainer was als speler werkzaam in Italië en ging als assistent van Frank de Boer aan het werk bij Internazionale.

Volgens Kreek wordt de nadruk in Italië teveel gelegd op het boeken van resultaat, terwijl bij de jeugdopleiding van Ajax het ontwikkelen van talent centraal staat. ''Onze trainers worden beoordeeld op de manier waarop zij talenten ontwikkelen, niet voor het resultaat dat in het weekend geboekt wordt. Als je geen fouten maakt, leer je niet'', vertelt hij aan de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio.

In Italië mogen talenten geen fouten maken, als ze überhaupt de kans al krijgen. ''Voor Italianen is alleen het winnen belangrijk en het maakt niet uit op welke manier dat gebeurt. Ik zie regelmatig dat jeugdtrainers ontslagen worden omdat de resultaten niet goed genoeg zijn. Bij ons gebeurt dat niet. Het andere grote verschil is dat bij ons in Nederland talenten écht de kans krijgen in het eerste team.''

De trainer zag bij Inter een geweldige speler rondlopen, maar na het ontslag van De Boer kreeg hij geen echte kans meer. ''Toen ik drie jaar geleden bij Inter zat, was ik ontzettend onder de indruk van Andrea Pinamonti. Echt een geweldig talent. Als hij een Ajax-product was geweest, had hij nooit op huurbasis bij al die clubs gespeeld'', doelt de trainer op de voetballer die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Genua. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›