El Ghazi schetst dilemma: ''Mijn vader wilde dat ik voor Marokko koos''

0
El Ghazi schetst dilemma: ''Mijn vader wilde dat ik voor Marokko koos''

Anwar El Ghazi stond in 2015 voor een moeilijke keuze. De oud-Ajacied kon zowel voor Oranje als het Marokkaanse Elftal uit komen, maar koos uiteindelijk voor Nederland. Bij Goedemorgen Eredivisie schets El Ghazi nogmaals het dilemma. 

"Er is vaak druk van binnen de families. Mijn vader wilde ook graag dat ik voor Marokko ging spelen. Hetzelfde gold voor mijn familie in Marokko", vertelt El Ghazi. "Aan de andere kant ben ik hier geboren en getogen. Ik heb veel te danken aan dit land. Mijn vader kwam hier ooit naar toe voor een betere toekomst en die heeft hij gekregen. Daarentegen ga ik ook niet ontkennen dat ik Marokkaans bloed heb. Daar ben ik ook trots op en dat zal altijd zo blijven."

El Ghazi was blij dat zijn familie hem uiteindelijk steunde in zijn keuze. "Mijn vader accepteerde mijn keuze wel. Hij zei: Anwar, luister, wat voor keuze je ook maakt, het zal nooit voor iedereen goed zijn. En dat is waar. Als je voor Nederland kiest, zullen Marokkanen zeggen: je bent toch een Marokkaan? Als je voor Marokko kiest, zullen er weer Nederlanders zijn die zeggen: waarom ben je zo ondankbaar?."

Jaren later heeft El Ghazi in ieder geval geen spijt van zijn keuze voor het Nederlands Elftal. "Ik heb destijds een bewuste keuze gemaakt. Ik heb daar ook lang met mijn familie over gesproken. Ik heb er goed over nagedacht en geen spijt van mijn keuze."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›