Veltman stelt teleur bij Oranje: ''Ik vond het heel pijnlijk''

0
Veltman stelt teleur bij Oranje: ''Ik vond het heel pijnlijk''

Joël Veltman kwam zondag niet helemaal uit verf als rechtsback in het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. De Ajax-verdediger werd vooral aanvallend in stelling gebracht, maar kon vanuit die positie weinig uitrichten. 

"Ik vond het heel pijnlijk", stelt Wim Kieft bij Veronica Inside. "Natuurlijk weten we dat de kwaliteiten van Veltman niet bij het aanvallen liggen, maar Koeman stelt hem wel elke keer op die plek op." Ook Johan Derksen vond dat Veltman aanvallend te weinig bracht. 

"Als Veltman van alle spelers het meeste aan de bal komt, dan kun je beter Promes op die positie neerzetten. Hij kan tenminste aanvallend iets uitrichten en heeft ook een goede voorzet in zijn rechtervoet", aldus Derksen.

René van der Gijp begrijpt niet dat Ronald Koeman ervoor koos om Denzel Dumfries te vervangen voor Veltman. "Het is ook niet iets nieuws. Van Veltman weet je dat hij aanvallend weinig kan uitrichten", zegt 'Gijp', die bijval krijgt van Derksen. "Het was een onzinnige wissel. Je raakte van de regen in de drup. Ik had aan Dumfries de voorkeur gegeven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›