Ten Hag baalt van agenda: ''Zaak dat de emmer niet overstroomt''

0
Ten Hag baalt van agenda: ''Zaak dat de emmer niet overstroomt''

Ajax telt een groot aantal internationals, maar dat brengt ook moeilijkheden met zich mee. Spelers moeten steeds sneller achter elkaar wedstrijden spelen en dat is niet altijd even goed voor de gezondheid.

Erik ten Hag neemt zijn spelers af en toe in bescherming. "Spelers willen graag spelen, maar je moet ze ook beschermen als dat moet en kan", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Want ze moeten niet alleen nu of volgende week, maar ook in maart en april fit zijn. Dan worden de prijzen verdeeld. Onlangs lieten we Hakim Ziyech, een sleutelspeler, bewust uit onze selectie tegen Fortuna Sittard. Vervolgens zag je dat hij in de daaropvolgende duels met FC Groningen en Valencia veel frisser was.''

Hoe fit de voetballers ook zijn, op een gegeven moment worden al die wedstrijden te veel. "Iedere speler heeft een limiet. Het is zaak dat de emmer niet overstroomt, met vormverlies of blessures tot gevolg. Ik heb momenteel zeker nog niet het gevoel dat we topfit zijn. Dat zie ik bijvoorbeeld aan wat spelers in wedstrijden kunnen brengen. Het is nog niet helemaal fris, maar dat is logisch, als je de voorgeschiedenis van afgelopen zomer bij veel spelers kent."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›