BREAKING | Ajax hekelt uitspraken van UEFA en stapt naar CAS VIDEO | Samenvatting: Sierhuis helpt Jong Oranje aan nipte zege 'Alleskunner' van Ajax maakt indruk: ''Die keuze pakte goed uit'' Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten bij ruime zege Oranje Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland

UEFA duidelijk: 'Ajax kan niet in beroep gaan tegen de rode kaarten'

( 0 reacties)
UEFA duidelijk: 'Ajax kan niet in beroep gaan tegen de rode kaarten'

Ajax stond met 2-4 voor tegen Chelsea en er leek nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen besloot scheidsrechter Gianluca Rocchi om Daley Blind en Joël Veltman allebei een tweede gele kaart te geven.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en daarnaast mogen de verdediger de volgende wedstrijd in de poulefase niet meedoen door hun schorsing. ''Ajax kan niet in beroep gaan tegen de rode kaarten van Joël Veltman en Daley Blind. Beslissingen genomen door de scheidsrechter op het veld zijn definitief en zullen niet heroverwogen worden door de disciplinaire instanties, zegt het reglement van de UEFA'', valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

Veltman en Blind doen dus sowieso niet mee in de komende wedstrijd van de Champions League. Dat is een aderlating voor Erik ten Hag, want tijdens die wedstrijd staat er veel op het spel. Als Ajax van Lille wint, komt het namelijk op tien punten na vijf duels. Chelsea en Valencia hebben momenteel evenveel punten als de Amsterdammers, maar zij spelen de komende wedstrijd tegen elkaar. De ploeg van Ten Hag kan dus goede zaken doen, maar daar is wel een andere defensie voor nodig.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›