Ten Hag over formatie: ''We hebben een stap gezet en goed gespeeld''

0
Ten Hag over formatie: ''We hebben een stap gezet en goed gespeeld''

Oefenmeester Erik ten Hag koos lang voor een basisopstelling bij Ajax met twee controleurs, maar tegen Chelsea speelde de trainer met een extra aanvaller in de vorm van David Neres. Dat is de coach goed bevallen.

''In de Johan Cruijff ArenA kwamen we niet onder de druk uit en om daar niet opnieuw tegenaan te lopen hadden we veel voetballend vermogen nodig. Vandaar zijn we met die vijf offensieve spelers gestart'', vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Het plan leek te werken, want de Londenaren kregen geen grip op de Amsterdammers. 

''Vooral aan de rechterkant lukte het ons continu om onder de druk uit te voetballen en zo de wedstrijd naar onze hand te zetten. De uitvoering aan onze kant was goed en als beloning scoorden we een paar geweldige goals'', zegt Ten Hag. Hij is tevreden over het elftal. ''We hebben een stap gezet en goed gespeeld in deze formatie, maar we moeten onszelf nog wel verder ontwikkelen. Maar het is mooi om te zien dat al die aanvallend goede spelers de volle bereidheid tonen om voor elkaar het vuile werk te doen.''

De trainer heeft echt veel vertrouwen in dit seizoen. ''Misschien gaat het iets te ver om te stellen dat we verder zijn dan vorig seizoen, maar ik kan me voorstellen dat het wervelender oogt. Dat komt ook door de diepgang, snelheid en het vele bewegen van onze aanvallers. Het ziet er allemaal heel dynamisch uit'', besluit de trainer, die wellicht deze opstelling de rest van het seizoen vasthoudt. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›