Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis MATCHDAY | Huntelaar en Dest keren tegen Willem II terug in de basis Ziyech komt met schitterend gebaar: ''Stuur dit alsjeblieft door''

''Dat is dan weer jammer, hè… Scoor ik doelpunt 99 en 101''

( 0 reacties)
''Dat is dan weer jammer, hè… Scoor ik doelpunt 99 en 101''

Door de 4-0 overwinning op FC Utrecht is Ajax de grens van honderd Eredivisiedoelpunten in een kalenderjaar gepasseerd. De laatste keer dat die mijlpaal werd bereikt was in 1995.

In het seizoen onder Louis van Gaal konden de spelers en supporters in totaal 125 keer juichen. Dit kalenderjaar staat de teller tot dusver op 102 goals. Gisteren werden vier doelpunten gemaakt en daardoor werd de magische grens gehaald. Dusan Tadic maakte het honderdste doelpunt, maar Donny van de Beek was de belangrijkste man bij de Amsterdammers. Hij scoorde twee keer, maar dus niet de jubileumtreffer.

''Dat is dan weer jammer, hè… Scoor ik doelpunt 99 en 101'', grapt Van de Beek tegenover De Telegraaf. ''Ik denk dat we een heel mooie pot op de mat hebben gelegd. En nu eens niet dertig minuten of een helft, maar het allergrootste gedeelte van de wedstrijd. Complimenten aan de ploeg, want FC Utrecht is toch wel een sterke ploeg'', zegt de middenvelder.

Ajax staat bekend om het goede voetbal en dat werd gisteren op de mat gelegd. Vooral in de eerste helft wisten de tegenstanders uit de Domstad niet wat ze overkwam. ''We willen het publiek altijd vermaken en dat is gelukt. We maakten heel mooie goals, hadden de goede energie en lieten schitterende aanvallen zien. Ik denk dat het voor iedereen genieten was.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›