Blije Labyad: ''Ik hoop dat er nu mooie tijden aanbreken''

0
Blije Labyad: ''Ik hoop dat er nu mooie tijden aanbreken''

Het duurde dertien speelronde, maar tegen FC Utrecht maakte ook Zakaria Labyad voor het eerst minuten in het seizoen 2019/2020. Zijn basisplek beloonde hij met een assist op Donny van de Beek bij het derde Amsterdamse doelpunt.

"Het was voor mij eigenlijk heel dubbel. Het is fantastisch om te mogen starten, ook nog eens tegen mijn oude club, en ik was extra getergd om mezelf te bewijzen. Voor mezelf, maar ook voor iedereen die van voetbal houdt", vertelt Labyad aan AjaxLife. "Ja, ik had echt kriebels, want ik besefte: dit is mijn kans.”

Ook het publiek gunde het Labyad. “Ik kreeg het pas mee toen ik werd gewisseld. Tijdens de wedstrijd hoor je al dat lawaai niet. Dan ben je puur met de wedstrijd bezig en niet met alle geluiden", geeft hij toe. "Maar het was heel mooi. Ik heb me altijd gesteund gevoeld en daarom wilde ik iets terugdoen, voor het elftal en voor heel Ajax.”

Ondanks dat het zijn eerste speelminuten waren, speelde hij probleemloos mee.“Door goed op te letten tijdens alle wedstrijden waarin ik niet speelde. Ik weet waar ik kan invallen of minuten maken en als ik de kans krijg, moet ik proberen om alles zo mogelijk op te vangen. En tijdens besprekingen let ik altijd heel goed op. Op trainingen weet ik precies wat er op bepaalde posities moet worden gedaan", biecht de middenvelder op.

Dat hij het zo lang vol wist te houden op de bank, komt met name vanwege het team. "Het is zwaar voor mij geweest, maar ik heb me altijd gesteund gevoeld. Vooral door Promes, door Ziyech, door Mazraoui. Wij vormen een eenheid en doen altijd van alles samen", aldus Labyad. "Ik hoop dat er nu mooie tijden aanbreken.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›