Kluivert wil talenten stallen bij Ajax: ''Het perfecte team voor ze''

0
Kluivert wil talenten stallen bij Ajax: ''Het perfecte team voor ze''

Patrick Kluivert denkt dat FC Barcelona er goed aan zou doen om de banden met Ajax aan te halen. Het hoofd opleidingen van de Catalanen oppert om talenten als Carlos Alena en Riqui Puig te stallen in Amsterdam.   

"De opleidingen van Ajax en Barcelona zijn zeer vergelijkbaar. Ik ken de Ajax-opleiding goed. Er zijn een paar verschillen, maar op hoofdpunten is het hetzelfde", vertelt Kluivert aan Diario Sport. "Het zou het perfecte team voor ze zijn. Ik wil graag spelers verhuren aan Ajax."

FC Barcelona heeft echter ook een overeenkomst met FC Utrecht. "Voor spelers die niet meteen doorstromen naar het eerste elftal is het perfect om hun ontwikkeling voort te zetten", legt Kluivert uit. De oud-Ajacied ziet dat het 20-jarige toptalent Riqui Puig toe is aan een uitleenperiode.

"Als je kijkt naar de middenvelders die we al hebben, zoals Frenkie, waar ga je Riqui dan opstellen?", vraagt Kluivert zich hardop af. "Met alle respect, maar dat is moeilijk. Het is beter voor hem om op huurbasis te vertrekken om op een ander niveau te spelen. Daarna kan hij terugkeren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›