Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten bij ruime zege Oranje

Het Nederlands Elftal heeft de EK-kwalificatiereeks afgesloten met een ruime overwinning. Het elftal van bondscoach Ronald Koemand zegevierde dinsdag met 5-0 over Estland.

Bij het Nederlands Elftal kwam slechts één Ajacied in acite. Quincy Promes speelde tegen Estland als rechtsback. AZ-talenten Calvin Stengs en Myron Boadu maakten dinsdag hun debuut voor het Nederlands Elftal.

In de Johan Cruijff ArenA kwam het Nederlands Elftal al vlot op voorsprong. Binnen zes minuten kopte Gini Wijnaldum raak uit een voorzet van Quincy Promes. Nog geen kwartier later volgde ook de 2-0. Nathan Aké verdubbelde de score door uit een hoekschop binnen te koppen.

Pas na rust breidde het Nederlands Elftal de score verder uit. Wijnaldum maakte zijn tweede van de avond door de bal op aangeven van Calvin Stengs beheerst langs de Estse doelman te schuiven. Ruim tien minuten voor tijd completeerde Wijnaldum - wederom op aangeven van Stengs - zijn hattrick.

Als kers op de taart vond Myron Boadu in de 87e minuut ook nog het net. De Oranje-debutant hield zijn hoofd koel, nadat Kevin Strootman hem met een schitterend balletje voor de keeper zette. Met zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje bepaalde Boadu de eindstand op 5-0.