Ajacieden zeker van EK onder Koeman? ''Het grootste deel staat vast''

0
Ajacieden zeker van EK onder Koeman? ''Het grootste deel staat vast''

Het Nederlands elftal is erin geslaagd om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. Dick Advocaat denkt dat Ronald Koeman nog weinig aan de selectie gaat veranderen. 

Volgens de Feyenoord-trainer is de loting en de voorbereiding die volgt een interessante periode. ''Je gaat je programma voorbereiden voor het hele toernooi en de aanloop. Hotels en complexen bekijken. Voor het WK in de Verenigde Staten in 1994 ging ik met Jan Huybrechts een week door Amerika reizen om alle complexen en hotels te zien. Als coach wilde ik daar bij betrokken zijn. Het is hartstikke belangrijk voor de hele groep'', vertelt de ervaren oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

Koeman is een trainer die graag vastigheid creëert en daarom verwacht Advocaat niet dat er nog veel veranderingen komen in de selectie van Oranje. ''Er zijn een of twee spelers waar je over twijfelt. Het grootste deel staat vast en ken je goed. Dat zal niet meer veranderen. Ronald Koeman heeft 25 man in zijn hoofd en daar moeten er dus alleen nog een paar van afvallen'', zegt de trainer, die verwacht dat er ook qua speelstijl weinig meer zal veranderen bij het Nederlands elftal. 

''Qua systeem verander je niet meer. Ik deed het tenminste niet en Ronald is ook een trainer die vasthoudt aan een bepaald systeem. Hij zal best nog wel een paar dingen testen, maar waarmee moet hij nu werkelijk experimenteren? Dan praat je over Marten de Roon of Davy Pröpper op het middenveld. Ik denk niet dat Ronald de boel nog verandert.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›