Jansen blikt terug: ''Promes heeft de school nooit afgemaakt''

0
Jansen blikt terug: ''Promes heeft de school nooit afgemaakt''

Quincy Promes is op dit moment de topscorer van Ajax. Dit weekend neemt hij het op tegen zijn oude club FC Twente, waarvoor hij tussen 2009 en 2014 speelde.

Michel Jansen was bij FC Twente hoofd opleidingen toen de aanvaller in de jeugd speelde. ''Ik zal nooit vergeten dat Quincy nog een paar opdrachten voor school moest inleveren. Als hij dat afrondde was hij klaar. Maar daar had hij niet zoveel zin in. 'Zorg nou dat je iets achter de hand hebt', zei ik hem, maar Quincy had andere interesses en was zo overtuigd van zichzelf dat hij niet luisterde. Die opdrachten heeft hij nooit ingeleverd en de school nooit afgemaakt'', blikt hij terug in gesprek met TC Tubantia.

''Quincy had met Ajax en Haarlem wat mindere ervaringen achter de rug en ging voor de herkansing. Hij kon ook naar andere clubs, maar zijn moeder had vroeger in de zorg in het oosten van het land gewerkt en zij had het beste gevoel bij ons. Twente vond ze de beste plek voor haar soms nog wat rebelse zoon'', vertelt Jansen over de komst van de technicus naar Enschede. Via Spartak Moskou en Sevilla werd hij dit seizoen naar Amsterdam gehaald, maar bij voetbalkenners was twijfel over de aanvaller. 

''Quincy heeft de mensen altijd moeten overtuigen. Dat opboksen tegen al die meningen heeft hem alleen maar sterker gemaakt. Zijn kracht is zijn geloof in zichzelf. In mijn ogen zijn twee dingen cruciaal voor hem geweest: het ene jaar onder Erik ten Hag bij Go Ahead en het feit dat hij daarna bij Twente bij Dusan Tadic in de kleedkamer zat. Hij zag van dichtbij wat de beste speler van de club er allemaal voor over had en voor liet. Toen is het kwartje bij hem definitief gevallen.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›