''Hij heeft van jongs af in zichzelf geïnvesteerd en de grenzen verkend''

0
''Hij heeft van jongs af in zichzelf geïnvesteerd en de grenzen verkend''

Dusan Tadic is sinds zijn terugkeer naar de eredivisie een van de steunpilaren bij Ajax. Dit weeken speelt hij tegen FC Twente, waar hij tussen 2012 en 2014 onder contract stond.

Jan Kluitenberg werkte als fysiektrainer samen met de aanvaller bij FC Twente en Southampton. ''Met zijn werkethiek is hij een voorbeeld voor alle jonge spelers. Als Dusan een half uur niet heeft getraind, heeft hij het gevoel dat hij de hele dag niets heeft gedaan. Ik weet nog dat er bij Oranje jongens naar me toe kwamen die zeiden dat ze hetzelfde programma als Dusan wilden volgen'', vertelt hij aan TC Tubantia.
 
''Dat heb ik ze afgeraden omdat ze dan in de problemen zouden komen. Fysiek konden ze dat niet aan. Dusan weet niet anders. Hij komt uit een omgeving waar je er alles voor over moet hebben om te kunnen slagen. Hij heeft van jongs af in zichzelf geïnvesteerd en de grenzen verkend. In Engeland was hij door zijn trainingsijver zelfs een tijdje overbelast, waardoor hij geopereerd moest worden. Passen en trappen lukte niet mee'', erkent Kluitenberg, die lovend is over het Servische trainingsbeest. 

''Bij FC Twente was hij al in alles onderscheidend. De programma’s van hem waren niet geschikt voor anderen. Ik vind dat we sowieso in Nederland wel iets meer kunnen doen. En dan bedoel ik niet meteen harder trainen, maar wel specifiek extra werken met een speler op een bepaalde positie. Frenkie de Jong  heeft dat ook opgepakt. Hij ging voor de veldtraining bij Oranje altijd even de zaal in om zich optimaal voor te bereiden. Dat had hij van Dusan gezien.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›