''Is het voetbal van Ajax dan niet nog betoverender dan vorig seizoen?''

0
''Is het voetbal van Ajax dan niet nog betoverender dan vorig seizoen?''

Columnist Henk Spaan vindt het voetbal van Ajax dit seizoen aantrekkelijker dan het voetbal wat Ajax in het vorige seizoen liet zien. Dat schrijft de journalist zaterdag in zijn column in Het Parool.

De schrijver geniet met volle teugen van Ajax en dat komt mede door Hakim Ziyech. ''Hoe hij weer zo'n bal klaarlegde voor Promes. En dat Promes de techniek had hem erin te duwen. Het is redelijk onbeschrijflijk wat Ziyech doet op het veld: in elk geval bestond er geen enkele twijfel aan een doelpunt toen Dest op Donny speelde, hij de bal aan Labyad gaf die doorspeelde op Tadic, die de bal klaarlegde voor Ziyech. Ik wachtte al op de herhaling voordat de bal er real time in lag'', schrijft hij.

Ook Donny van de Beek was een van de uitblinkers tegen Lille OSC, zo zag Spaan. ''Zet hem op tien en hij is goed, op zes idem, op acht spelen maakt hem ook niet uit. Lopen, de bal perfect aannemen, passen en de tackle als nieuw specialisme in de strijd gooien'', aldus Spaan. Hij geniet nog meer van dit Ajax dan het team dat vorig seizoen de halve finale van de Champions League bereikte. 

''Ik denk weleens stiekem dat hoe goed ze vorig jaar met De Jong en De Ligt ook waren, het voetbal dit jaar eigenlijk aantrekkelijker is. Op Martínez als centrale verdediger was ook niks aan te merken. Hoewel ik hem het liefst op het middenveld blijf zien als back-up voor de inschuivende Blind. Dus nogmaals: als het draait zoals, bijvoorbeeld, in de eerste helft tegen FC Utrecht, is het voetbal van Ajax dan niet nog betoverender dan het vorig seizoen?''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›