''Als je tegen Ajax even verzaakt, spelen ze overal tussendoor''

0
''Als je tegen Ajax even verzaakt, spelen ze overal tussendoor''

FC Twente krijgt zondag bezoek van Ajax. De koploper van de eredivisie is dit seizoen in goede doen en dat ziet ook trainer Gonzalo Garcia van de Tukkers. 

''Ajax heeft de betere spelers, en de betere coach. Erik zit al jaren in het vak, ik ben net begonnen. Ik leer nog elke dag, maar dat geldt voor elke trainer'', aldus Garcia in gesprek met TC Tubantia. Tegen de Amsterdamse ploeg heb je minder de bal dan in andere wedstrijden en het is de vraag wat het strijdplan van FC Twente wordt. De ploeg kan vol drukzetten of inzakken en loeren op de omschakeling. 

''Als je druk zet, moet je dat met de volle energie, concentratie, discipline en vanuit een strakke organisatie doen, zoals Ajax dat ook kan. De spelers van Ajax doen het echt met de intentie om de bal te veroveren en niet omdat het zogenaamd moet. Als je tegen Ajax even verzaakt bij het pressen, spelen ze overal tussendoor'', weet Garcia. ''Maar als je met z'n allen in het strafschopgebied gaat staan, killen ze je ook, omdat ze de kwaliteit hebben om overal de vrije man te vinden. Dus dat heeft ook geen zin.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›