Kritiek op Huntelaar: ''Hij kan alleen als pinch-hitter meedoen''

0
Kritiek op Huntelaar: ''Hij kan alleen als pinch-hitter meedoen''

Als het aan sportjournalisten Henk Spaan en Frits Barend ligt, start Klaas-Jan Huntelaar niet meer als basisspeler in de spitspositie bij Ajax. Zij zien liever Dusan Tadic in de punt van de aanval.

Erik ten Hag moet het in deze periode doen zonder Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres. Zodoende koos de trainer er tegen Willem II voor om met Huntelaar in de spits te beginnen, maar dat kan niet meer volgens Spaan. ''Hoe kan je nou nog geloven dat Huntelaar in de basis kan beginnen? Hij kan alleen als pinch-hitter twintig minuten meedoen en dan moet je nog geluk hebben dat 'ie op zijn hoofd valt'', vertelt hij bij NH Sportcafé.

Barend sluit zich bij die woorden aan. Hij ziet liever Tadic in de as spelen. ''Bij Tadic begint het voetballen, dus die haal je niet uit het centrum weg. Hij bepaalt het ritme van de wedstrijd'', aldus Barend, waarna hij bijval krijgt van Rinus Israël. ''Van de spelers vult Tadic het het beste in. Huntelaar moet in de zestien komen om het laatste zetje te geven. Hij moet de ruimte hebben, maar als hij gedekt wordt, is het niet de geniale voetballer als Tadi?.''

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›