Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Jong Ajax geeft voorsprong uit handen en is koploper af Pierie getipt: ''Maar die laten ze niet gaan bij Ajax'' Mazraoui: ''Check alle statistieken, zij waren echt bang voor ons'' MATCHDAY | Koploper Jong Ajax met Brobbey in de basis tegen N.E.C.

Gaat Gravenberch Van de Beek en de Jong achterna? ''Afwachten''

( 0 reacties)
Gaat Gravenberch Van de Beek en de Jong achterna? ''Afwachten''

Ryan Gravenberch staat er goed op bij trainer Erik ten Hag. De talentvolle middenvelder kreeg tijdens het trainingskamp in Qatar een kans van de oefenmeester en pakte deze met beide handen aan. Hij wordt zelfs als de 'nieuwe Frank Rijkaard' genoemd.

Voormalig Ajax-speler Marciano Vink was één van de eerste spelers die ook zo werd genoemd. Maar of dat een voordeel is, weet hij niet. "Dat is altijd een lastig verhaal. Rijkaard is een fenomeen en daar valt eigenlijk niemand mee te vergelijken", zegt Vink in gesprek met De Telegraaf

"Een speler die donker is, wat langer en op het middenveld staat bij Ajax, wordt al gauw de nieuwe Rijkaard genoemd." Ook Gravenberch kan zich niet aan de vergelijking onttrekken. "Maar ik denk dat je hem zo niet moet beoordelen."

Vink gelooft in Gravenberch. "Gravenberch heeft zeker kwaliteit. Anders word je ook niet Talent van het Jaar in de jeugdopleiding van Ajax. (...) Dan komt er een moment waarop je je kans kunt pakken. Voor sommigen komt die kans nooit voorbij en andere krijgen meerdere kansen, maar als je 'm krijgt, dan moet je er vol voor gaan om die kans te pakken. Dat hebben Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt eerder gedaan en het is nu afwachten of het Gravenberch ook lukt", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 26 januari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›