''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen

Ajax heeft zondag kostbaar puntenverlies geleden in de Euroborg. De Amsterdammers moesten het afleggen tegen de fysieke kracht van FC Groningen en gingen zondag met 2-1 ten onder. 

Ajax kende een matig begin aan de wedstrijd en kwam zodoende na een kwartier spelen al achter in Groningen. Uitgerekend oud-Ajacied Kaj Sierhuis bezorgde de Amsterdammers een achterstand. Zo'n tien minuten later kreeg Sierhuis ook de kans op de 2-0. Ditmaal stuitte hij echter op Bruno Varela. 

Tien minuten voor rust kreeg Ajax haar eerste grote kans van de wedstrijd. Ryan Babel kon van dichtbij binnentikken, maar wist de bal op bijzondere wijze naast te krijgen. Na rust verdubbelde FC Groningen de score. Pascal Lundqvist zag zijn schot via Lisandro Martinez in het vijandelijke doel belanden. 

Een kleine twintig minuten voor tijd deed Ajax iets terug. Donny van de Beek wist doelman Sergio Padt met een volley te verschalken. Na de aansluitingstreffer volgde een sterke fase van Ajax. De Amsterdammers voerden de druk op en kregen kans op kans, maar schoten niet met scherp. Zodoende stapte Ajax zondag als verliezer van het veld. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›