BREAKING | AZ en PSV volgen Ajax en willen streep onder seizoen Forse kritiek op Overmars: ''Dat hoor ik hem echter niet zeggen'' ''Uitspraken Overmars leidde wel tot irritatie bij andere clubs'' Derksen: ''Ajax Champions League in en inkomsten verdelen met AZ'' 'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB'

''Als Onana straks vertrekt, hoop ik dat hij meteen de kans krijgt''

0
''Als Onana straks vertrekt, hoop ik dat hij meteen de kans krijgt''

Kjell Scherpen kende de nodige aanpassingsproblemen na zijn transfer van FC Emmen naar Ajax, maar heeft zich inmiddels herpakt. De boomlange sluitpost geniet in ieder geval het vertrouwen van Richard Moes, de keeperstrainer van zijn oud-werkgever.

"Hij is rustig aan de bal en - ook niet onbelangrijk - hij maakt schitterende reddingen", zegt Moes in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het kan snel gaan, weet hij. "Ik weet nog dat we jaren geleden met Emmen tegen Jong Ajax speelden. Onana stond toen in het doel en maakte twee knoeperts van blunders. Iedereen zei toen: wat is dit voor ballenduiker? Maar hij kreeg de kans in Ajax 1 en deed het geweldig."

Vertrouwen is belangrijk voor een goalie. "Als Onana straks vertrekt, hoop ik dat hij meteen de kans krijgt als eerste keeper. Kijk maar naar Van der Sar in het verleden. Ook zo'n koele kikker. En met Ten Hag en Overmars heeft hij van die nuchtere oosterlingen achter zich staan. Geen mannen die hoog van de toren blazen. Dat past Kjell wel", aldus Moes.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›