VIDEO | Samenvatting: Ajax boekt eenvoudige zege op RKC Waalwijk

Ajax is er zondag in geslaagd om haar koppositie in de Eredivisie te verstevigen. Door een eenvoudige 3-0 overwinning op RKC Waalwijk lopen de Amsterdammers verder weg bij nummer twee AZ.

Al na twaalf minuten nam Ajax de leiding in Amsterdam. De Amsterdammers kregen een strafschop, nadat Donny van de Beek ten val werd gebracht. Dusan Tadic benutte de penalty feilloos. In het restant van de eerste kreeg Ajax wel kansen, maar was de eindpass vaak niet goed.

Na rust verdubbelde Ajax de score in de Johan Cruijff ArenA. Donny van de Beek gunde het doelpunt na een vlot lopende aanval aan Lassina Traoré. Pas in de slotfase van de wedstrijd volgde ook de 3-0. Invaller Klaas-Jan Huntelaar miste eerder al enkele keren, maar schoot in de 90e minuut wel raak.

Huntelaar leek een minuut later ook nog zijn tweede van de middag te maken. De arbitrage stak daar echter een stokje voor: Huntelaar stond bij het doelpunt in buitenspelpositie. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Ajax.