Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Ten Hag verklaart vormcrisis: ''We missen een paar sterkhouders''

0
Ten Hag verklaart vormcrisis: ''We missen een paar sterkhouders''

De vorm bij Ajax is de laatste weken helemaal zoek. Zondag in Almelo verloren de Amsterdammers hun derde uitwedstrijd op rij. 

"Dit zijn niet de resultaten waar we van uitgaan, dit hoort niet bij ons", erkent Ten Hag na afloop van Heracles Almelo - Ajax voor de camera van de NOS. "We dingen voorin te weinig af en geven achterin te makkelijk kansen weg."

Voor de vormcrisis van Ajax heeft Ten Hag wel een verklaring. "We missen een paar sterkhouders. Als die terug zijn, heb ik goede hoop dat we weer beter gaan spelen", aldus de Ajax-trainer, die daarmee doelt op het gemis van spelers als Quincy Promes, Joël Veltman en Hakim Ziyech. 

Ziyech kreeg tegen Heracles Almelo rust van Ten Hag. "Het was te snel na donderdag. We moeten met hem geen risico nemen. In maart en april moet hij aan boord zijn", stelt de oefenmeester. "En andere spelers die net terug zijn, moeten weer in vorm geraken", besluit Ten Hag. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›