Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Crisis bij Ajax? ''Als ze compleet zijn, worden ze eenvoudig kampioen''

0
Crisis bij Ajax? ''Als ze compleet zijn, worden ze eenvoudig kampioen''

Nu Ajax zondag na de Europa League-malaise in Getafe ook in Heracles Almelo zijn meerdere moest erkennen, lijkt de crisis in Amsterdam compleet. Oud-international Gerald Vanenburg stelt echter dat het allemaal wel meevalt. 

"Een crisis? Haha, dat vind ik wel wat vroeg", reageert Vanenburg in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, de resultaten vallen tegen de laatste weken. Maar dat is ook niet zo gek als je kijkt naar het aantal blessures. Als ze compleet zijn, worden ze eenvoudig kampioen. De laatste weken missen ze haast het halve basiselftal. Het is voor Ajax hopen dat spelers als Ziyech en Promes snel terugkeren."

Vanenburg denkt bovendien dat Ajax een goede kans maakt om de volgende ronde in de Europa League te bereiken.  "Getafe heeft afgelopen weekend ook gewoon met 0-3 verloren van Sevilla. Als Ajax binnen twintig minuten weet te scoren, kunnen ze er makkelijk een stuk of vier maken. Daar ben ik van overtuigd. Een compleet Ajax zou sowieso geen problemen hebben met Getafe, want ze zijn kwalitatief veel beter."

Vanenburg adviseert om met Klaas-Jan Huntelaar in de basis te beginnen. "Hij weet wat er wordt gevraagd in dit soort wedstrijden. Het grootste probleem ligt aan de zijkanten. Tegen ploegen als Getafe is het cruciaal dat je met een individuele actie door de defensie heen kan breken. Babel is bijvoorbeeld geen type die zijn man met een actie passeert."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›